Ons verhaal

1956

Oprichting

Gerard Van de Vijver, man van het volk, ook actief in de lokale politiek , werkte als bode van de ziekenkas. Met de fiets ging hij heel Berchem rond en verkocht hij in bijberoep verzekeringen voor de Volksverzekering.

1972

Teamuitbreiding

Theo Van de Vijver en zijn schoonbroer Roger Soetens gaan in dienst bij Gerard.

1980

Overname

Theo en Roger nemen de zaak over van Gerard Van de Vijver.

1988

Vennootschap

Theo Van de Vijver richt met zijn schoonbroer Roger Soetens de vennootschap Groep Van de Vijver op.

2005

Jeroen in dienst

Na 10 jaar dienst in de IT-sector sluit Jeroen zich aan bij Groep Van de Vijver ter ondersteuning van zijn vader Theo. Op dat ogenblik stopt Roger Soetens omwille van gezondheidsproblemen. “Liever werken met mensen, dan met computers” lag aan de basis van deze carrièreswitch.

2013

Hedwig in dienst

Hedwig maakt de overstap van een job als Sales Operations Analyst bij een beursgenoteerd IT bedrijf naar het familiebedrijf.Ze ruilt de rompslomp van procedures van een groot bedrijf graag in om klanten snel te kunnen verder helpen en adviseren.

2014

Digitalisering

We zetten de digitalisering in.

2016

Overdracht

Generatie-overdracht van Groep Van de Vijver door Jeroen & Hedwig Van de Vijver.

2020

Overname verzekeringstak

Overname van de verzekeringstak van Metro Finance en Metroplus van Herman Van de Vijver, de oudste zoon van Gerard Van de Vijver.

2022

Rebranding

Het logo van Groep Van de Vijver, het klavertje vier, wordt in een nieuw moderner jasje gestoken met een subtiele verwijzing naar het klavertje vier. In deze 4 V’s kunnen we onze waarden ook terug vinden

Verbonden – Vertrouwen – Vakbekwaam – Vlot